brand large   

 

 

Italia

Patate als forno zijn een klassiek bijgerecht op basis van aardappelen, olie, knoflook en rozemarijn.

Ingrediënten

Voor 5 personen

  • 1 kg aardappelen (krielpatatjes, ongeschild)
  • 3 takjes verse rozemarijn (of 1 eetlepel gedroogd)
  • olijfolie
  • knoflookteentjes (ongepeld)
Bereiding
  • Verwarm de oven op 200°C
  • Boen de aardappelen schoon (niet schillen) en snij ze in partjes (maantjes)
  • Meng ze met de ongepelde knoflookteentjes, wat zout en gehakte rozemarijn.
  • Voeg flink wat olijfolie toe.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 60 minuten in de oven (tijd afhankelijk van het soort aardappel).
  • Tip voor de liefhebbers van look! Knijp de warme knoflookteentjes uit over de aardappeltjes: typisch zuiders… en heerlijk!

VanDale   Betekenis 'recept'
re·cept 
(het; o; meervoud: recepten)

1(dokters)voorschrift voor de bereiding van een geneesmiddel: op recept verkrijgbaar alleen verkrijgbaar met een recept van een dokter
2voorschrift voor de bereiding van een gerecht; een recept voor oliebollen

VanDale Betekenis 'blog'
blog (het/de; o en m; meervoud: blogs)
1weblog

VanDale Betekenis 'weblog'
web·log (het/de; o en m; meervoud: weblogs)
1actuele website waarop regelmatig korte stukjes, foto's, filmpjes enz. verschijnen, al dan niet uit de persoonlijke sfeer; = blog: een weblog bijhouden

   
 email Familiekamp  |   email Webmaster