2018 - Na het Château de Blier in 2012 trekt het Familiekamp in 2019 opnieuw naar een kasteel. Ditmaal de Kasteelhoeve van Laval in Tillet.


2019 Tillet ChateauLaval col 335x160 2019 Tillet ChateauLaval col 335x160 (2)

De eerste teksten met verwijzing naar het Château de Laval dateren uit 1385.

Aan de oever van een heuvel, die de vallei beheerst, liet de heer van Laval een versterkt huis oprichten.

Het château de Laval, beschermd door slotgrachten die gevoed werden door het gelijknamige riviertje die uitmondt in de westelijke Ourthe, werd in 1410 verwoest door Antoine de Bourgogne wanneer hij de regio Luxemburg veroverde. Uit die periode blijft nog een kelder over, overdekt met ribgewelf in schist uit de streek.

Tussen 1532 en 1548 werd de ‘Seigneurie’ gedeeltelijk heropgebouwd door de familie de Bolland. Het wapenschild gehouwen in de steen boven de hoofdingang dateert uit die tijd.

Nadat het kasteel in 1650 in handen van de familie Gallo de Salamanca terechtkwam, breidde zij de woning uit met twee bijgebouwen in het westen en vooral met de boerderij waar op de puntgevel het jaartal 1661 staat.

Op het einde van de 19de eeuw wordt de woonvleugel toegevoegd, die vandaag 'de Toren' wordt genoemd.

In 1917 koopt Henri Vermeersch het eigendom in naam van zijn kinderen, die het onder hen verdelen en waarvan een dochter huwt met de voorvader van de familie Denis, de huidige eigenaars van het gedeelte waarin de vakantieverblijven werden ingericht.

Sainte-Ode is een gemeente in de Belgische provincie Luxemburg. De gemeente telt ruim 2.000 inwoners en is één van de drie dunstbevolkte gemeenten van België met 26 inwoners per vierkante kilometer. Geschiedenis - De gemeente ontstond bij de gemeentelijke fusies van 1977 door het samenvoegen van de gemeenten Amberloup, Lavacherie en Tillet.
Meer info...