Het fenomeen 'Familiekamp'

HetFenomeen"Wablief? Met een 50-tal familieleden een week op kamp?...", veel mensen staan verstomd van verbazing als ze van het Familiekamp horen.

En toch, het bestaat...  Wij - de familie Verlinden - doen het al meer dan 65 jaar en we zijn nog lang niet van plan het op te geven.

Logement

LogementOndertussen hebben we al de halve Ardennen doorkruist.

Van Villers-Ste-Gertrude tot Deiffelt en van Stavelot tot Werbomont.

Van oude school tot brouwerij en van boerderij tot oud hotel.

Bourgondisch

BourgondischWe zijn Vlamingen en houden dus ook van lekker eten en drinken.

Als ‘s morgens de spekgeur van het ontbijt wegtrekt uit de keuken begint de kookploeg aan de voorbereidingen van de volgende maaltijd.

In het begin van het kamp worden er een aantal kookploegen samengesteld. Meestal zijn dat groepjes mensen die graag samen een dagje koken.

Activiteiten (1)

Activiteiten1We proberen elke dag tal van activiteiten te voorzien voor alle generaties.

Een bosspel voor de jongste spruiten, een stevige wandeling voor de jonge wolven of een stadsbezoek voor de iets minder jonge deelnemers.

Activiteiten (2)

Activiteiten2Er ook steeds een dagactiviteit (die vaak tegen het ridicule aanleunt) volgens het thema van dat jaar. Zo hebben we al wat opschudding veroorzaakt in Buret omdat de dorpsbewoners dachten dat er een militaire invasie aan de gang was.

Democratisch

DemocratischAls we één ding van het Familiekamp kunnen zeggen dan is het wel dat de prijs nog democratisch is. Zo'n 155 euro per week voor een volwassene, voor kinderen en studenten is het nog goedkoper.

Voor dat geld krijg je logement, lekker eten (vol pension), animatie, ... .

'Club Med, eat your heart out'